Skip to Content
10 8/2020

Αν μιλάμε με βάση το... ΠΑΟΚ TV ζήτω που καήκαμε...

 

Μερικά πράγματα που γίνονται στον Παναθηναϊκό είναι όντως απορίας άξια.

Τουλάχιστον απορίας για να μην πούμε τίποτα χειρότερο.

Μιλάμε ότι κάποιες στιγμές παίρνονται κάποιες αποφάσεις, που όσο κι αν τις ψάχνεις με την λογική, εξήγηση δεν βρίσκεις.

Και το φοβερό είναι ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με αποφάσεις για καθαρά αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά ζητήματα, που εκεί πες, άντε... έχουμε δει πολλά και κάμποσα ακόμα δεν επιράζει, ή έστω εκεί τα αποδίδεις στους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά και που πολλές φορές βρίσκουν και τα κάνουν υπό την ανοχή ή και την άγνοια ακόμα του ιδιοκτήτη της ομάδας.

Μιλάμε ότι εδώ βλέπουμε κάποια πράγματα που δεν πατάνε σε καμιά λογική, ούτε επιχειρηματική, ούτε οικονομική, ούτε καν σ' αυτή την περιβόητη λογική των "συμμαχιών" στο χώρο του ποδοσφαίρου, ή έστω της ειλικρινούς διάθεσης από μεριάς Γιάννη Αλαφούζου να αλλάξει πέντε πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο λόγος για παράδειγμα για αυτή την περιβόητη απόφαση (;) για την απόριψη της πρότασης της NOVA για τα τηλεοπτικά και την ίδρυση του... PAO TV.

Ειλκρινά δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη απόφαση είναι του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου ή ήρθε έπειτα από συζητήσεις και "εισηγήσεις" συνεργατών του ή όποιων άλλων έχουν αυτό το διάστημα το... προνόμιο να κουβεντιάζουν μαζί του και να τον επηρεάζουν στις αποφάσεις του.

Προσπαθώ να καταλάβω την σημασία και τα πάσης οφέλη απ' αυτή την ιστορία και δεν την βρίσκω.

Οικονιμικά δεν στέκει.

Καθώς οι πληροφορίες λένε πως παρότι η NOVA έχει ειδοποιήσει όλες τις ομάδες πως τα τηλεοπτικά φέτος δεν γίνεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι για μια σειρά λόγους μεταξύ των οποίων και η κρίση λόγω της πανδημίας, εν τούτοις στον Παναθηναϊκό πρόσφερε το ίδιο ακριβώς ποσό που είχε και πέρυσι.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τι ακριβώς προσδοκά σε οικονομικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός και ο Γιάννης Αλαφούζος από το PAO TV που θα ξεπεράσει την συγκεκριμένη πρόταση και θα έχει και επί πλέον έσοδα και οφέλη;

Με βάση ποια μελέτη και ποια κριτήρια απορρέει αυτή η αισιόδοξη προσδοκία;

Μήπως με βάση το προηγούμενο του... ΠΑΟΚ TV;

Γιατί αυτό είδα και διάβασα ότι ήταν το μέγα επιχείρημα που... έπεισε όπως έλεγαν και έγραψαν οι "γνωστικοί" του θέματος και τον Παναθηναϊκό.

Και εδώ, εντάξει είπαμε.

Να κάνουμε αβάντα στο Σαββίδη και ειδικά από τα ΜΜΕ που του ανήκουν ή τα επηρεάζει, να "πιέσουμε" και προς Παναθηναϊκό μεριά να ακολουθήσει και να "δικαιώσει" το εγχείρημα του Ιβάν στο όνομα των πρόσφατων συμμαχιών, να "φανεί ότι είχαμε δίκιο" και όσοι έφαγαν ψωμάκι απ' αυτή την ιστορία οπότε να η ευκαιρία να... ξαναμασήσουμε, αλλά όχι και να κάνουμε το άσπρο μαύρο.

Από που κι ως που δηλαδή το εγχείρημα του ΠΑΟΚ TV ήταν επιτυχημένο και μάλιστα τόσο που αξίζει τον κόπο να το ακολουθήσουν και άλλες ομάδες;

Που ακριβώς "πέτυχε" δηλαδή το  ΠΑΟΚ TV;

Οικονομικά;

Γελάει ο κόσμος.

Αν έβγαλε κι αν δεν έβγαλε περίπου το ένα τρίτο απ' όσα θα έπαιρνε από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που του είχε προτείνει η NOVA ή που θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ή να πετύχει πολύ περισσότερο που μιλάμε για τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ εκείνη την περίοδο/

Μήπως έφερε πιο κοντά στην ομάδα πλήθος οπαδών που υπό άλλες συνθήκες και αν ήταν ο ΠΑΟΚ σε συνδρομητικό κανάλι δεν θα έβλεπαν την ομάδα τους;

Εδώ κι αν γελάει ο κόσμος.

Μετά τις δύο τρεις πρώτες αγωνιστικές και τα διθυραμβικά νούμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η σχετική ενημέρωση εξαφανίστηκε από την πιάτσα και πως να μην εξαφανιστεί αφού ειδικά με την πορεία που είχε ο ΠΑΟΚ στην συνέχεια μόνο οι... καφετέριες κι αυτές όχι πάντα αλλά μόνο στα ντέρμπι "έβλεπαν" ΠΑΟΚ TV.

Πως ακριβώς δηλαδή πέτυχε το πείραμα του ΠΑΟΚ TV, οπότε και αξίζει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και ο Παναθηναϊκός;

Γιατί, εντάξει, πες μου ότι έτσι για την τρέλλα του, για την πάρτη του και αφού λεφτά έχει δεν τον νοιάζουν τα αποτελέσματα, ο Αλαφούζος θέλει να φτιάξει το δικό του κανάλι.

Αυτό ναι, να το καταλάβω και αν και δεν συμφωνώ να το αποδεχθώ, αυτός πληρώνει, δικό του θέμα είναι ότι γουστάρει κάνει.

Αλλά πέστε το μας και γράψτε το μας έτσι.

Μην μου κοτσάρετε από πίσω κι αυτό το ανέκδοτο "μετά το επιτυχημένο πείραμα του ΠΑΟΚ TV" σαν επιχείρημα, γιατί αντί να πείσετε τον κόσμο ότι μπορεί νάναι κι έτσι, αντίθετα τον βάζετε με την μία στο τριπάκι  να σκεφτεί "τι διάολο παίζει εδώ πέρα" και "ποιοι τελικά μιλάνε και επηρεάζουν τον Αλαφούζο στις αποφάσεις του".

Και για το κλείνουμε.

Εκτός απ' όλα τα άλλα, εκτός από τα οικονομικά και τα σχετικά δηλαδή, υπάρχει και κάτι ακόμα που προκαλεί εντύπωση.

Με ποια λογική δηλαδή ο Παναθηναϊκός, θα εξαρτήσει και οικονομικά την πορεία του ανάλογα με την αγωνιστική πορεία και την επιτυχημένη ή όχι σεζόν που έρχεται;

Γιατί εδώ όντως μπορείς να πεις "κοίτα το παράδειγμα του ΠΑΟΚ".

Καθώς αν πάει καλά η ομάδα, άντε πες ότι θα υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον και όλο και κάτι θα μαζέψεις από κόσμο στο ΠΑΟ TV.

Αν όμως πάει στραβά η δουλειά, τότε ποιος θα σε βλέπει;

Γιατί το παράδειγμα του ΠΑΟΚ αυτό λέει, καθώς μετά την πορεία που είχε στο πρωτάθλημα, από κάποιο σημείο και μετά ούτε αυτοί που το... μετέδιδαν δεν έβλεπαν το ΠΑΟΚ TV.

Επειδή λοιπόν μπάλα είναι και μιλάμε πάντα για μια εντελώς νέα ομάδα που κάνει μια εντελώς νέα αρχή και σε εντελώς απάτητα μονοπάτια και αγωνιστικά και από μια σειρά άλλες απόψεις, πως μπορείς να είσαι σίγουρος για την πορεία της ομάδας;

Κανείς δεν μπορεί και φυσιολογικό είναι αυτό.

Αν όμως έτσι είναι, τότε ποιος ο λόγος να βάλεις σε ρίσκο και τα οικονομικά σου οφέλη από τα τηλεοπτικά, πολύ περισσότερο από την στιγμή που μπορείς να έχεις την "σιγουριά τους" με ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο το οποίο θα είναι φιξ και ανεξάρτητο από την καλή ή όχι πορεία της ομάδας σου αγωνιστικά;

Ειλικρινά όσο κι αν το σκεφτείς όσο κι αν σταθμίσεις, ψάξεις και μετρήσεις δεδομένα και καταστάσεις, άκρη λογική με αυτή την ιστορία δεν βρίσκεις.

Από κει και πέρα τα πως και τα γιατί και τα εάν και εφόσον, μόνο ο Γιάννης Αλαφούζος μπορεί  να τα ξέρει καιστην τελική μόνο αυτός μπορεί να αποφασίσει γιατί αυτός είναι που πληρώνει.

Το θέμα όμως είναι, αν τελικά στον Παναθηναϊκό εξακολουθούν μια σειρά πρόσωπα και καταστάσεις να λειτουργούν και να επηρεάζουν αποφάσεις και τακτικές ή αν επιτέλους κάποια στιγμή, τόσο ο Αλαφούζος όσο και συνολικά ο Παναθηναϊκός θα αρχίσουν να κινούνται στην βάση μιας λογικής πάνω απ' όλα σε όλα τα επίπεδα και φυσικά και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.